Embrace entrepreneurship

Het Private Equity Summit is hèt inspiratie event voor private equity managers, venture capital investeerders en management teams. Dit jaar gaan we het hebben over het omarmen van ondernemerschap; Embrace Entrepreneurship.

Met de verkiezingsuitslag achter de rug, is het duidelijk dat de Nederlandse private-equitysector van een aantal felle criticasters waarschijnlijk geen last meer gaat hebben. Je zou zeggen, tijd om weer te gaan ondernemen. Toch is het angstvallig stil.

Voldoende geld, onvoldoende B.V. Nederland

De redactie van de M&A Database ziet alleen kleine private equity investeringen langskomen. Dat was vorig jaar wel anders. Toen bestormden Nederlandse investeerders de markt. Gilde, Parcom en ABN AMRO Participaties waren druk bezig met de delisting van TenCate. Reesink werd van de beurs gehaald door Gilde en meerdere investeerders stonden in de rij voor onderdelen van de V&D.

Er is voldoende geld in de markt en het lijkt dus een 'strategische' stilte voor de storm. ​De Nederlandse investeerder wacht tot de storm overwaait en de multiples weer tot bedaren komen. Dat klinkt verstandig, maar de Amerikaanse, Braziliaanse en Chinese corporate raiders en investeerders trekken zich daar niets van aan en pakken wat ze pakken kunnen. De kruimels blijven over.

Oorzaak falen groeidoelstellingen 90% intern gedreven
Het vinden van potentiële deelnemingen doet ieder op zijn eigen manier. Het groot maken van deze deelnemingen ook. Maar waarom is winstgevende groei zo moeilijk te bereiken en te behouden?

De meeste executives en management teams zoeken de oplossing voor dit probleem in de externe omgeving: vind een aantrekkelijke markt, het formuleren van de juiste strategie, winnen van nieuwe klanten etc. Recent onderzoek door Bain & Company toont echter aan dat bij bedrijven die er niet in slaagden hun groeidoelstellingen te realiseren de oorzaak voor 90 procent intern liggen.

We gaan in op de valkuilen die ervoor zorgen dat we ondernemerschap uit organisatie​s​ ‘weg managen’ en bespreken hoe deze te vermijden.​ ​

- toenemende afstand van de frontlinies
- verlies van verantwoording
- uitdijende processen en bureaucratie

Ook voor gezonde bedrijven kunnen deze crises, wanneer slecht gemanaged, het vermogen om te groeien dwarsbomen en zelfs stagnatie veroorzaken.

We bespreken hoe private equity (Nederlandse) bedrijven die het ondernemerschap verloren hebben terug kan loodsen naar de founder's mentality; de kern van ondernemerschap. U hoort ervaringsverhalen van uw peers, wisselt ervaringen uit, wordt geïnspireerd door succesvolle ondernemers en u zal uitgedaagd worden door outside-in denkers om uw eigen ondernemersgeest te omarmen en daarmee het bedrijf te helpen haar ‘entrepreneurial roots te embracen’.

Sprekers

Just Spee
Just Spee
‎CEO Stage Entertainment

Just Spee

Ivo Lurvink
Ivo Lurvink
‎Partner and head of the Amsterdam office CVC Capital

Ivo Lurvink

Volkert Doeksen
Volkert Doeksen
‎Co-founder van AlpInvest

Volkert Doeksen

Marijn de Wit
Marijn de Wit
CFO Stage Entertaiment

Marijn de Wit

Arno Wellens
Arno Wellens
Redacteur 925

Arno Wellens

Joost Ramaer
Joost Ramaer
Colmnist NRC Handelsblad

Joost Ramaer

Vincent Marchau
Vincent Marchau
Hoogleraar Onzekerheid en adaptiviteit van maatschappelijke systemen aan de Faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen

Vincent Marchau

Ontmoet uw peers

Ontmoet uw peersHet Private Equity Summit is het event voor private equity en venture capital in Nederland. Het Summit brengt jaarlijks honderden private equity managers, venture capital investeerders van grote (inter)nationale investeerders bijeen. Het Private Equity Summit biedt alles wat een investeerder kan verwachten van een topevenement: inspiratie, kennis, netwerken met 300 vakgenoten en een hoog niveau aan hospitality. We bespreken de belangrijkste trends en ontwikkelingen en met toonaangevende keynote sprekers, waardevolle sessies en besloten discussies worden de bezoekers voorzien van strategische kennis en knowhow.

Partners

PLATINUM PARTNERS

GOLD PARTNERS

MEDIA PARTNERS

PARTNER WORDEN?


Wilt u betrokken zijn als partner bij het Private Equity Summit 2017?
Bent u de kennispartner die private equity investeerders helpt bij hun vraagstukken?
Het Private Equity Summit biedt u perfecte mogelijkheden om u te profileren als dé kennispartner voor ambitieuze investeerders.

Toon uw waarde en deel uw expertise tijdens het Private Equity Summit 2017, kom in gesprek met leaders in private equity tijdens de inhoudelijk Round Tables of Masterclasses en vergroot direct uw zichtbaarheid en versterk uw marktpositie.

Heeft u vragen?
Kan ik u van dienst zijn met een toelichting of advies over alle mogelijkheden?
Neem gerust contact met op. Ik ben u graag van dienst.

Ezri Blaauw
M&A Community Manager | Alex van Groningen BV
[email protected] | 06 - 46384782

Locatie en route

  • Rosarium
    Amstelpark 1
    Europaboulevard,
    1083 HZ Amsterdam